ROB BRUYNEN

ROB BRUYNEN, geboren in Maastricht, ontdekte op zijn 14e de creatieve mogelijkheden van de trompet en begon zijn carrière in lokale jazzgroepen en bigbands. Al tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Hilversum, waar hij de klassieke-, en jazzopleiding deed, werd hij gevraagd als lead- en solotrompettist. Hij speelde in omroep- en jazzorkesten als The Skymasters, Vara's Dansorkest, The Dutch Jazzorchestra, Metropole Orkest e.a.

 

Sinds 1985 is Rob trompettist in de wereldvermaarde WDR Bigband Köln winnaar van 3 Grammy Awards en meerdere nominaties.

De lijst van gastmusici met wie hij bij de WDR producties kon samenwerken is eindeloos.

Een (veel te korte) opsomming:

Quincy Jones, The Brecker Brothers, Maceo Parker, Phil Collins, Ray Brown, Joe Lovano, Joe Zawinul, Carmen McRae, Diane Reeves enz. enz.

Rob's trompetsound is in zijn lange WDR carriere te horen op honderden radio en tv productie’s  en op meer dan 70 cd's.

 

Hij dirigeerde zijn eigen Bigband ‘BROWNIE SPEAKS’ een euregionale bigband met musici uit Nederland Belgie en Duitsland, waarmee hij in 1998 de cd ‘FIRST’ opnam.

Zijn componeren en arrangeren leidde in 2010 tot de cd 'SPACE FOR ALL'

met zijn frisse band 'BROWNIES COLOURS.

Sinds 2016 is zijn allernieuwste cd Rob Bruynen ‘ONE DAY’ verkrijgbaar.

Rob is met veel engagement hoofdvakdocent voor Jazz- en leadtrompet aan het Conservatorium van Maastricht en heeft in zijn lange carrière als hoofdvakdocent vele jonge studenten naar een hoog niveau begeleid. Ook is hij de leider en initiatiefnemer van het ‘Project Jazzorchestra’ van het Conservatorium Maastricht.

Hij schrijft projecten voor Bigband waaronder recentelijk het ‘Steely Dan’ project dat in de nabije toekomst.waarschijnlijk op cd zal verschijnen.

 

Vrijheid, creativiteit en spiritualiteit in de muziek zijn voor Rob heel belangrijk.

 

Muziek die ik NIET ken is een uitdaging geworden, zoals de vele wereld- en etnische en oude klassieke muziekstijlen.

 

Blijf nieuwsgierig naar dat wat je niet kent - in het leven en in de muziek!